Installatietechniek

Een veelvoorkomend probleem bij cv installaties is de inregeling van de radiatoren. De verdeling van de warmte over de radiatoren is dan niet gelijkmatig verdeeld waardoor verder weg gelegen radiatoren lauw worden. Dit gaat ten koste van het comfort en veroorzaakt onnodig veel energieverlies. Door montage van voor-instelbare thermostaatkranen kan dit probleem voorkomen worden. De investering is vaak al na korte tijd terug verdiend. Ik kom ook veel slecht geïsoleerde cv leidingen onder vloeren tegen. Vaak kunt u dit gewoon zelf isoleren en desnoods kan ik de maatvoering en lengte van de leidingen aan u doorgeven. 

Moet u de installatie steeds bijvullen ?. Grote kans dat de radiatorknoppen iets lekken,  het expansievat defect is of het overstortventiel lekt.

Mijn huismerk is Vaillant. De Vaillant Ecotecplus in combinatie met de slimme vSMART thermostaat bevalt mij prima. Deze slimme thermostaat zorgt er voor dat u nog meer controle heeft over het energieverbruik in uw woning. De Vaillant Ecotecplus is een probleemloze, stille ketel met een goede fabrieksgarantie. Via www.vaillant.nl kunt u de ketelkiezer invullen om zo een idee te krijgen welk toestel u geïnstalleerd wilt hebben.

Als u een duurzame oplossing wilt om het gasverbruik te verminderen, overweeg dan de Vaillant auroSTEP plus zonneboiler (150 liter). U moet een zonnedak (plat of schuin dak) hebben voor minstens 2 zonnecollectoren. Deze zonneboiler is compact doordat alle losse onderdelen (pomp, afsluiter, flowmeter, aansluitingen) als module op de boiler worden geklikt. Dit alles is afgewerkt tot een fraai toestel. De auroSTEP plus valt ook onder de ISDE subsidieregeling van het rijk. Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnecollectoren ?. Ga dan eens naar www.zonatlas.nl.

Eigen woning renoveren

Nieuwe huiseigenaren hebben soms de wens een bepaald deel van de verbouwing zelf uit te voeren om kosten te besparen. Zij vragen mij om de cv aan te leggen en zelf willen ze bijvoorbeeld de waterleidingen en afvoer in de keuken monteren, of een toilet renoveren. Dat kan, en daarbij wil ik de bewoners ook adviseren. Tot nu toe heb ik hier goede ervaringen mee.  

 

vaillant-logo

 

  

Loodgieterswerk

Zink- en loodwerk

Ik beschik over eigen machines om het zinkwerk voor te bewerken. Het solderen van de zinken meterstukken krijgt bij mij veel aandacht. Verticale soldeernaden worden altijd voorzien van een “rug” voor extra stevigheid. Bodemdelen krijgen een royale soldering omdat zich hier de meeste slijtage voordoet. Omdat er veel kracht op het zink kan ontstaan (uitzetten en krimpen van zink) is het van belang rekening te houden met de expansie. Soms zijn zinken dakgoten al na 10-15 jaar aan vervanging toe omdat hier geen rekening mee is gehouden, of omdat de solderingen slecht zijn uitgevoerd. De opstaande randen en de hoeken gaan dan meestal als eerste scheuren.

overig loodgieterswerk

Hierbij kunt u  denken aan lekkages in de badkamer of op het dak, een defecte thermostaatkraan van de douche, of een rioolprobleem. Maar ook de close in boiler die niet meer warm wordt, de toilet die vervangen dient te worden door een verhoogde toilet. Het verplaatsen van een wasmachine aansluiting of het renoveren van een riool. Het beste kunt u mij rechtstreeks bellen op mijn mobiel nummer voor een afspraak. Ik neem samen met u door hoe ik het wil aanpakken en maak eventueel een offerte.